Foto: Peter van de Wal
24 September 2024

Studenten winnen prijs met Stolpersteine-app

De zes Smart mobile-studenten die het afgelopen jaar de innovatieve Stolpersteine-app ontwikkelden zijn afgelopen week in de prijzen gevallen. Zij namen tijdens het Local Hero Concert in Eindhoven de Joe Cattini Local Hero Award in ontvangst. “Mooi om te zien dat we zoveel impact maken.”

De Joe Cattini Local Hero Award is een prijs die uitgereikt wordt aan de ‘Local Hero’ van Eindhoven. Een individu of groep die een uitzonderlijke gedrevenheid en vastberadenheid heeft getoond voor een zaak, overtuiging of individu. Belangrijk bij het winnen van de prijs is dat het initiatief moet voldoen aan het kader vrede, vrijheid en verdraagzaamheid, iets waar de Stolpersteine-app volgens ICT-student Kyllian goed bij past.

“Deze prijs gaat puur om het maken van maatschappelijke impact. Dat wij dat met onze app hebben kunnen bewerkstelligen is alleen maar mooi”, aldus Kyllian na het in ontvangst nemen van de award.

Kylian zette vorig semester, samen met zijn studiegenoten studiegenoten, een nieuwe app in elkaar voor Stichting 18 September. “Frank, de man achter deze stichting, vertelde ons het verhaal achter de Stolpersteine en wat hij met de nieuwe app wilde bereiken. Zijn verhaal en de passie die hij had raakten ons zo, dat we hem allemaal wilden helpen.”

Lees het volledige artikel op bron.fontys.nl

More news

10 September 2024
ICT-student Lucas bedacht ‘Airbnb voor parkeerplaatsen’
ICT-student Lucas bedacht ‘Airbnb voor parkeerplaatsen’

Of hij een grensverleggende denker is die de wereld gaat veranderen? Dat is wel de bedoeling, vertelt afstuderend ICT-student ...

Read more
6 September 2024
Eerste groep professionals van start met Accelerate IT
Eerste groep professionals van start met Accelerate IT

Afgelopen week gingen de nieuwe 18-weekse cursussen AI for Society en Data Driven Business Lab van start met een groep ...

Read more
To all newsitems
Curious to learn more about the InnovationLab? Get in touch!

Let's talk!